Certyfikaty, badania, technologia

Jakie badania przeprowadzono odnośnie preparatów marki Larens?

WellU prowadzi szereg badań z zakresu odziaływania preparatów marki Larens. Wśród nich przeprowadzono następujące:

  • Badanie metodą SIRCOL sprawdzające przyrost kolagenu na hodowlach komórkowych. Badanie przeprowadzono w IV kwartale 2012 roku w Akademii Medycznej we Wrocławiu. Uzyskane wyniki pokazały przyrost kolagenu nawet o 671%, co jest unikalnym efektem na skalę światową.
  • Test cytotoksyczności metodą MTT porównujący poziom cytotoksyczności poszczególnych preparatów. Uzyskane wyniki pokazują, że kosmetyki Larens z jednej strony pobudzają syntezę kolagenu, z drugiej zaś hamują aktywność cytotoksyczną.
  • Badanie ukrwienia rąk metodą ADR po stosowaniu wody Nutrivi, która jest składnikiem kosmeceutyków Larens. Efektem przeprowadzonego badania jest znaczna poprawa ukrwienia rąk.

Jakimi polskimi certyfikatami dopuszczającymi do produkcji kolagenu spożywczego dysponuje Grupa WellU?

Jako jedyny producent w Polsce, Grupa WellU jest dopuszczona do produkcji kolagenu spożywczego z ryb. Informacje te można potwierdzić na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynaryjnego – www.wetgiw.gov.pl w sekcji „Producenci”.

W jaki sposób pozyskiwane są skóry ryb, z których otrzymuje się aktywne peptydy zawarte w preparatach Larens i Nutrivi?

Autorska technologia obróbki ryb pozwala na zachowanie wszystkich unikalnych właściwości kryjących się w pozyskiwanych przez nas składnikach. Skóry ryb, z których powstają unikalne preparaty WellU, pozyskiwane są z kontrolowanych i sprawdzonych źródeł. Proces ich otrzymywania to element ciągu technologicznego obróbki ryb, w którego wyniku wykorzystywane są wszystkie ich części. Jako producent pozyskujemy z tego procesu interesujące nas skóry wybranych gatunków ryb morskich oraz słodkowodnych.