Larens Golden Oil 30ml

Larens Golden Oil 30ml

Kup bezpośrednio od producenta

Zakładając konto w sklepie z kodem rabatowym HSJLJ67FNX uzyskasz dodatkowe 15% rabatu. Dodatkowo po rejestracji uzyskasz dostęp do promocji i ofert specjalnych dostępnych tylko dla zalogowanynych Klientów. Informacje >>tutaj<<

Kompozycja olejków o właściwościach pielęgnacyjnych, odżywczych i ochronnych. Receptura bazuje na w 100% naturalnych, nierafinowanych olejach z korzenia marchwi, migdałów, ryżu, pestek malin, kiełków pszenicy, oliwek. Niezwykle bogata w antyoksydacyjny beta karoten oraz nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy, m.in. E, A. W naturalny sposób chroni przed promieniami UVA i UVB, wygładza, zmiękcza i uelastycznia naskórek. Posiada również właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, kojące i regulujące stan skóry problematycznej. Nadaje skórze delikatny koloryt świeżej opalenizny. Nie zatyka porów, nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Do stosowania samodzielnie lub jako uzupełnienie codziennej pielęgnacji oraz ochrony przeciwsłonecznej. Bez dodanych zapachów.

Uwaga! Zawiera olej z korzenia marchwi, źródło retinolu – produkt niezalecany dla kobiet w ciąży. Zawiera olej z kiełków pszenicy, źródło glutenu – produkt niezalecany dla osób z celiakią.

  •  moc naturalnych filtrów UV
  •  wyjątkowo silne działanie antyoksydacyjne - wyłapywanie i neutralizowanie wolnych rodników – ochrona skóry przed zanieczyszczeniami środowiska
  •  pielęgnacja i ukojenie podrażnień, regulacja funkcji, walka z niedoskonałościami skóry

Składniki aktywne:

Olej z marchwi – olej z maceratem z korzenia marchwi jest niezwykle bogaty w antyoksydacyjne karotenoidy, walczące z wolnymi rodnikami, ograniczające ich uszkadzającą komórki działalność. Zawiera retinoidy, takie jak witamina A i jej prekursory, które jako potężne przeciwutleniacze chronią przed uszkodzeniami naskórka, wyłapują wolne rodniki, łagodzą podrażnienia i szorstkość skóry po ekspozycji na promieniowanie UV. W olejku znajdują się także tokoferol (witamina E) również polepszający odporność skóry i łagodzący skutki poparzeń słonecznych. Olej poprawia koloryt skóry, wygładza, nawilża i regeneruje skórę. Łatwo się wchłania i nie zatyka porów.

Olej z pestek malin – niezwykle cenny olejek o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych, łagodzących i regulujących pracę skóry. Prócz witamin A i E zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega–6 (kwas linolowy) łagodzący zaczerwienienia skóry i omega–3 (kwas α-linolenowy), pomagający w walce z atopowym zapaleniem skóry i trądzikiem. Dzięki NNKT olej z pestek malin odblokowuje pory i nie zatyka kolejnych, ma właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, pomaga zapobiegać tworzeniu się nowych krostek, zaskórników. Oba kwasy dodatkowo mają delikatne działanie rozjaśniające i regulujące produkcję melaniny.
Olej z pestek malin chroni przed szerokim spektrum promieniowania UVA i UVB, na poziomie podobnym do dwutlenku tytanu. Współczynnik ochrony w przypadku promieniowania UVB (SPF) wynosi od 28 do 50, w przypadku promieniowania UVA (PFA) od 6,75 do 7,5.
Badania dowodzą, że olej z pestek malin powoduje przyspieszenie produkcji elastyny i kolagenu przez skórę.

Olej ryżowy – zawiera kwasy oleinowy oraz linolowy zmiękczające, wygładzające i nawilżające naskórek, antyutleniacz tokotrienol w wysokim stężeniu, gamma oryzanol, który zapobiega przedwczesnemu starzeniu oraz pobudza powstawanie nowych komórek skóry, odmładzającą witaminę E. Nierafinowany, lekki, delikatny, świetnie tolerowany przez skórę, łatwo się wchłania. Doskonale nawilża i odżywia, zawiera naturalny, trwały filtr UV. Polecany do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej.

Olej migdałowy – działa łagodząco i pielęgnująco na każdy typ cery, szczególnie suchej i wrażliwej. Poprawia ukrwienie skóry i oraz ogólnie ją wzmacnia, wyrównuje koloryt, łagodzi stany zapalne, skutecznie chroni skórę przez warunkami atmosferycznymi. Dzięki zawartości witamin A, E działa odżywczo, usprawnia odnowę komórkową, poprawia ukrwienie skóry, skuteczny profilaktyce przeciw rozstępom.

Olej z oliwek – zawiera liczne, istotne dla organizmu kwasy tłuszczowe, substancje przeciwutleniające (polifenole), witaminy A, B, C, E i F, świetnie przyswajane przez komórki. Olej wygładza, zmiękcza, a także koi i reguluje pracę naskórka, spowalnia procesy starzenia, wzmacnia błony komórkowe, uodporniając komórki na uszkodzenia powodowane przez wolne rodniki. Jest naturalnym filtrem UV.

Olej z kiełków pszenicy - otrzymywany z młodych kiełków pszenicznych, jest skarbnicą dobroczynnych substancji aktywnych. Zawiera witaminy A, D, E (największa ilość witaminy E spośród wszystkich olejów), B1, niacynę, fosfolipidy, karoteny, lecytynę, fitohormony (o działaniu estrogennym), nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy, linolenowy), związki mineralne – sód, wapń, potas, fosfor, siarka, żelazo. Działa silnie odżywczo i gojąco, koi oparzenia, zakażenia skóry, łagodzi suchość, poprawia krążenie krwi w skórze, chroni przed promieniowaniem UV, redukuje blizny. Działa antyoksydacyjnie – niweluje działanie wolnych rodników – zapobiega starzeniu się skóry.

Witamina E – zwana przez specjalistów „eliksirem młodości” – wyróżnia się silnym działaniem antyoksydacyjnym. Chroni warstwę tłuszczową naskórka, poprawia ukrwienie skóry, wspomaga leczenie trądziku i łojotokowego zapalenia skóry, zapewnia stabilizację  właściwą przepuszczalność błon komórkowych. Odżywia skórę, neutralizuje negatywny wpływ promieniowania UV. Ma działanie przeciwzapalne i przeciwobrzękowe, zwiększa elastyczność tkanki łącznej. Wygładza i nawilża skórę. Jej niedobór powoduje rogowacenie i przedwczesne starzenie się skóry oraz gorsze gojenie się ran.

INCI: Daucus Carota Sativa Root Extract, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Beta-Caroten, Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, Triticum Aestivum Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate

Stosowanie

Kilka kropli olejku wmasuj w skórę twarzy, ciała. Stosuj rano i/lub wieczorem. Używaj w trakcie słonecznych dni, podczas kąpieli słonecznych i opalania jako samodzielny preparat lub w towarzystwie kremu z filtrem UV. Nie pozostawia tłustej warstwy, łatwo się wchłania, śmiało stosuj również pod makijaż. Pozostawia na skórze delikatny, słoneczny film.

Tips & Tricks

Wmasuj olejek na wilgotną skórę, a jeszcze lepiej przyjmie składniki aktywne preparatu.
Olejek możesz używać samodzielnie lub po zmieszaniu z kremem pielęgnacyjnym lub preparatem do opalania.

Zakładając konto w sklepie z kodem rabatowym HSJLJ67FNX uzyskasz dodatkowe 15% rabatu. Informacje >>tutaj<<

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.