Nutrivi Peptide Holistic Drink 750ml

Nutrivi Peptide Holistic Drink

Kup bezpośrednio od producenta

Występuje w opcjach: 750ml oraz 2x 750ml z upustem jednostkowym 11%

Zakładając konto w sklepie z kodem rabatowym HSJLJ67FNX uzyskasz dodatkowe 15% rabatu. Informacje >>tutaj<<

Unikatowa kompozycja 7 ekstraktów w 100% naturalnego pochodzenia, w najlepiej przyswajalnych dla organizmu formach. Połączenie Biopeptide Complex, źródła bioaktywnych peptydów kolagenu rybiego, ekstraktów z aceroli i dzikiej róży - źródła naturalnej witaminy C, ekstraktu z bambusa, bogatego w krzem, kurkumy z kurkuminy, piperyny z pieprzu czarnego i imbiru. Nutrivi Peptide Holistic Drink to kompozycja dla całej rodziny.

Postrzeganie organizmu człowieka jako niepodzielnej całości, której elementy wzajemnie na siebie wpływają i o których równowagę należy dbać - to podstawa holistycznego podejścia do zdrowia. Według jego założeń troską należy regularnie otaczać cały organizm, nie ograniczając się jedynie do reakcji na osłabienie konkretnych jego części.

Peptide Holistic Drink stworzony został w myśli idei holistycznych. Jest bezkonkurencyjnym źródłem aminokwasów i peptydów kolagenu rybiego, w 100% naturalnego, najlepiej przyswajalnego pochodzenia, witaminy C z aceroli i dzikiej róży, krzemu z bambusa oraz kurkuminy i wzmacniającej jej działanie piperyny.

Peptide Holistic Drink to unikalna, kompletna kompozycja, stworzona jako codzienne wszechstronne wsparcie zdrowia dla całej rodziny.

SKŁADNIKI AKTYWNE I ICH DZIAŁANIE

BIOPEPTIDE COMPLEX

Wyjątkowy ekstrakt ze skór rybich. Zawiera szereg aminokwasów, peptydy kolagenu rybiego oraz peptydy dekoryny, lumikanu oraz histonów. Kompleks skoncentrowanych biopeptydów. Pozyskiwany ze skór wyselekcjonowanych gatunków ryb. Stanowi źródło wysokoprzyswajalnych (nawet do 98%) aminokwasów, przyczyniających się do odbudowy białek w organizmie i skórze, takich jak np. kolagen i elastyna. Pomocny w działaniu regeneracyjnym, przeciwzapalnym i przeciwbólowym. Wpływa na spowolnienie procesów starzenia, poprawę odporności.

EKSTRAKT Z DZIKIEJ RÓŻY STANDARYZOWANY NA 70% WITAMINY C

Dzika róża (Rosa canina) to jedno z bogatszych źródeł witaminy C, niezbędnej do syntezy kolagenu. Już jeden do trzech owoców może pokryć dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na tę witaminę. Bogate źródło flawonoidów, antocyjanów, pektyn i kwasów organicznych, wpływających na zwiększe-nie wchłaniania, potęgowanie działania i ochronę przed rozkładem zawartej w ekstrakcie w rośliny witaminy C. Ekstrakt z owoców dzikiej róży charakteryzuje się wysoką aktywnością przeciwutleniającą, wspiera odporność organizmu w stanach osłabienia, zmęczenia, stresu. Działa wzmacniająco na ścianki naczyń krwionośnych.

EKSTRAKT Z ACEROLI STANDARYZOWANY NA 25% WITAMINY C

Acerola (Malpighia glabra L.) bogate źródło naturalnej witaminy C, w towarzystwie synergicznie współdziałających bioflawonoidów. Biorąca udział w biosyntezie kolagenu witamina C w istotny sposób wpływa na utrzymanie zdrowego i pożądanego stanu skóry: na zwiększenie jej gęstości, na stymulację ukrwienia, na rozjaśnienie przebarwień i spowolninie procesów starzenia. Znacząco przyczynia się do przyspieszenia procesów gojenia się ran, jest pomocna w likwidowaniu trądziku u dorosłych.

EKSTRAKT Z BAMBUSA STANDARYZOWANY NA 70% KRZEMU

Bambus (Bambusa Shreb.) – niezwykle bogate, naturalne, roślinne źródło krzemu, jednego z najważniejszych pierwiastków śladowych. Krzem od-grywa ważną rolę w tworzeniu się i funkcjonowaniu struktur kości, tkanki łącznej i chrząstek. Pierwiastek wpływa na stan włosów i paznokci. Wspomaga także leczenie stanów zapalnych skóry, trądziku pospolite-go i różowatego oraz jako uczestnik syntezy kolagenu przyczynia się do przyspieszenia regeneracji naskórka. Krzem z bambusa jest najlepiej przyswajalną spośród postaci krzemu występujących w naturze. Prócz krzemionki młode pędy bambusa bogate są w wiele cennych składników, takich jak aminokwasy, minerały, sacharydy, białka, witaminy, ramnoza, tyrozyna, arginina, czy flawonoidy.

EKSTRAKT Z KORZENIA OSTRYŻU DŁUGIEGO (KURKUMY) – ŹRÓDŁO KURKUMINY

Kurkumina zawarta w kurkumie to obecnie jedna z najsilniejszych i najbardziej obiecujących naturalnych substancji o udowodnionym działaniu wspomagającym walkę z nowotworami. Jej działanie antyoksydacyjne, detoksykacyjne, przeciwzapalne oraz lipofilne wspomaga leczenie stanów zapalnych przy chorobach nowotworowych, przyczynia się do przyspieszenia gojenia się ran, wrzodów. Połączenie ekstraktu z kurkumy z piperyną z czarnego pieprzu daje najlepsze efekty, gdyż według znanych źródeł taka kompozycja zwiększa przyswajalność kurkuminy nawet 1000-krotnie.

PIPERYNA Z PIEPRZU CZARNEGO

Znacząco zwiększa poziom przyswajania kurkuminy, selenu, witamin z grupy B i betakarotenu, wspomaga metabolizm, wpływa na redukcję stanów zapalnych i odczucia bólu, pomocna w leczeniu chorób przyzębia.

IMBIR

Poprawia krążenie krwi, wspomaga procesy trawienia, wspiera układ odpornościowy, zwiększa poziom koncentracji i wydajności umysłowej, bogaty w substancje przeciwzapalne.

NIEKTÓRE KORZYŚCI Z REGULARNEGO STOSOWANIA

  • Poprawa pracy układu immunologicznego.
  • Większa odporność na infekcje.
  • Szybsza regeneracja po chorobach.
  • Ochrona przed działaniem wolnych rodników.
  • Profilaktyka antynowotworowa
  • Spowolnienie procesów starzenia. Przyczynia się do hamowania aktywności enzymów starzeniowych (metaloproteina).
  • Działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i przeciwbólowe
  • Wzmocnienie włosów, skóry, paznokci, dziąseł, naczyń krwionośnych i innych organów, których budulcem jest białko kolagenu
  • Wzmocnienie układów kostnego, chrzęstnego i stawów.
  • Usprawnia regenerację po operacjach, zabiegach, kontuzjach.

ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE

  w 50 ml w 100 ml
Białko 2,65 g 5,3 g
Węglowodany 8,05 g 16,1 g
Błonnik pokarmowy <0,25 g <0,5 g
Tłuszcz <0,15 g <0,3 g
Suma nasyconych kwasów tłuszczowych <0,05 g <0,1 g
Wartość energetyczna kJ/kcal 187,5/44 375/88

SKŁADNIKI:

Woda demineralizowana, Biopeptide Complex, ekstrakt z dzikiej róży, ekstrakt z aceroli, ekstrakt z bambusa – źródło krzemu, ekstrakt z ostryżu długiego – źródło kurkuminy, piperyna z pieprzu czarnego, imbir, tłoczony sok z jabłek, aronii i malin, ksylitol fiński – naturalna substancja słodząca z brzozy, sorbinian potasu

ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIE:

Optymalne spożycie to ok. 50-100 ml dziennie bez rozcieńczania lub po zmieszaniu z wodą, w razie potrzeby dodać soku lub syropu owocowego.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w suchym, chłodnym, nienasłonecznionym miejscu.

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI:

Obecność imbiru i piperyny nadaje preparatowi zdecydowany, lekko ostry, rozgrzewający posmak, który może nie odpowiadać dzieciom oraz osobom preferującym łagodne smaki.

 

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.